17 Mart 2011 Perşembe

Parfüm Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bu yazımda sizlere parfüm satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim. Böylece bir nebze olsun, parfüm satın alırken dikkat edebileceğiniz noktaları görebilecek ve kendinize en uygun parfümü satın alabileceksiniz. İşte size kendi bilgilerim ışığında derlediğim maddeler.

1- Parfümü kesinlikle abartarak sıkıp denemeyin. Bir çok kişinin yaptığı bir hatadır bu. Eğer bu şekilde parfümü abartıp sıkarsanız, kokuya duyarlı olur ve parfümün asıl kokusunu fark edemezsiniz.
2- Parfümü denerken mutlaka kulak arkası ve bilek içi kısımlarına sürün. Ayrıca bacak üstü,kalça ve göğüslerde parfümü sürmeniz için uygun yerlerdir. Bu şekilde, koku rahatlıkla yayılır ve asıl kokuyu algılayabilirsiniz.
3- Parfüm satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, kendinizi baskı altında hissetmemeniz. Bir çok kişi kendini baskı altında hisseder ve doğru parfümü seçemez. Eğer kendinize uygun parfüm bulamıyorsanız size tavsiyem, bir arkadaşınızla parfüm satın alın. Ayrıca mağazadaki satış elemanın tavsiyelerine uyabilirsiniz.
4- Parfümlerin her tende farklı şekilde koktuğunu unutmayın. Bu yüzden, herkeste beğendiniz bir kokuyu satın almaya kalkmayın. Sizde farklı bir şekilde kokabilir.
5- Bir tavsiyem ise, parfüm alırken sadece bir parfüme yönelmeyin. Bütçeniz elveriyorsa 2 veya 3 parfüm alın. Bunun nedeni belli bir süre sonra parfüm kokusunu algılayamayacak ve belki de parfüm sürmeyi unutacaksınız. Böyle durumlarda parfüm değişikliği iyi olacaktır.
6- Parfümleri denerken mutlaka gözlerinizle odaklanmayı deneyin. Bunun nedeni, sizin daha iyi bir şekilde koku algılamanızı sağlamak değil, sadece dikkatinizi satın almayı düşündüğünüz kokuya verdirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder