22 Mart 2011 Salı

Parfüm Sözlüğü

Hepiniz aslında parfümler hakkında bir çok kelime duymuşsunuz. Sadece duymaktan öteye gitmediğiniz bu kelimelerin anlamların ve parfümlerin kutularında sıklıkla gördüğünüz ibareleri sizler için toparladım ve bunları derleyerek sizler için anlamlarını yazdım. Bu ve diğer 2 yazımda bu kelimeleri ve anlamlarını sizinle paylaşarak bir parfüm sözlüğü oluşturacağım. Umarım yararlı olur.

Parfüm: Parfüm, esanslarında bulunan konsantrasyonu %16 ila %29 arasında değişen çeşitli kokulara denir. Parfümleri, daha az kullanarak daha uzun süreli etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Ortalama bir parfüm, cilt tipinize uygun olarak 6 saate kadar cildinizde etki göstermektedir.

Konsantre Parfüm: Bu tür parfümler, diğer standartlarına göre daha pahalı olan parfüm çeşitleridir ve şişeleri daha küçük olarak satılırlar. Bu parfümlerin kalıcılı uzun ömürlüdür ve bu yüzden sprey şişelere doldurulmazlar. Bu tür parfümlerin çok az miktarda kullanımı neredeyse tüm gün için güzel kokmanızı sağlayacak kadar yeterlidir. Konsantre parfüm şişelerinin kutusunda genel olarak “Eaux de Parfum” veya “Eaux de Toilette” ibareleri kullanılır.

Eau de Cologne (EDC) : Bu türlerin parfüm konsantrasyonu %3 ila %5 arasında değişmekte olup, kolonya sınıfına girmektedirler. EDC’lerin etkisi, cilt tipinizin türüne göre 2 saate kadar sürebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder