11 Mart 2011 Cuma

Parfüm Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bu yazımda sizlere farklı bir bilgi vermek istiyorum. Aslında belki bir çoğunuz nasıl parfüm satın alacağını biliyor fakat ben bilmeyenler için bu yazıyı yazmak istedim. Parfüm satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizlere yardımcı olacak şekilde maddeler halinde sıralıyorum.

1- Öncelikle bir parfümü kesinlikle, arkadaşınızda veya dostunuzda güzel kokuyor diye almayın. Bilmeniz gereken şey parfümlerin kokuları, insanların cilt tiplerine göre değişmektedir. Bu nedenle parfümü satın alırken mutlaka kolunuzun üst kısmında bir miktar sıkarak deneyin. 10 dakika kadar bekleme süresinin ardından kokusu hoşunuza gidiyorsa satın alabilirsiniz.
2- Parfüm satın alırken, deneyeceğiniz parfüm en fazla 4 veya 5 çeşit olsun. Bu sayının üzerindeki parfüm çeşidi denemeni sonucunda, varolan kokuyu ayırt etmek daha da zorlaşacaktır. Ufak bir tüyo vermek gerekirse, eğer kokuları ayırt edemiyorsanız kahve çekirdeklerini kokladıktan sonra tekrardan kokuları ayırt edebilirsiniz.
3- Parfüm satın almak için akşam saatlerinde denemelerinizi yapın. Bunun nedeni koku alma duyularının akşam saatlerinde daha fazla hassaslaşmasıdır.
4- Terliyken kesinlikle parfüm denemeyin. Mutlaka cildiniz kuru ve temiz olsun.
5- Parfümü satın alırken, şişeden koklayarak denemeyin. 1. maddede söylediğim üzere, parfümler teninizde farklı tepkilere ve kokulara neden olacaktır. 4
6- Parfümü kullanacağınız mevsimi, mekanı ve ne için aldığınıza karar verdikten sonra satın alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder