28 Mart 2011 Pazartesi

Erkek Parfümleri Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yaklaşık 3 gündür siteye yazı yazmıyordum. Bugün sizlere 2 farklı yazı paylaşmak istiyorum. Bunlardan birincisi, erkeklere özel olarak ikincisi ise, genel parfüm bilgileri hakkında olacak.  İlk yazımda Channel’in uzmanı olarak bilinen Christopher Sheldrake’in erkeklere özel olarak verdiği önemli bilgileri paylaşacağım. Kendisi erkekler parfüm seçerken nelere dikkat etmeli sorusunun cevabını veriyor. İşte erkeklerin parfüm alırken dikkat etmesi gereken özel noktalar.

1-     Parfüm satın alırken kesinlikle acele etmeyin. Çünkü, parfüm karakterinizi yansıtan bir üründür. Bu yüzden bir parfüm almaya karar vermeden önce ilk olarak o parfümün testerlarını alın. Çünkü sabah farklı, akşam farklı bir parfüm kullanacaksınız. Bu yüzden tercihinizi dikkatli yapmak durumundasınız.
2-     Eğer üzerinizde ceket varsa, ceketi çıkardıktan sonra, gömleğin manşet kısımlarını kıvırın. Saat takmadığınız kolunuza parfümü sıkın. Parfümü bir veya iki kez bileklerinizin iç kısmına sıkabilirsiniz. Unutmamanız gereken nokta, gömleğinizin manşetlerinin kıvrılmış şekilde olmaya devam etmesidir. Bunun nedeni, parfümün kokusunun teninize doğru bir yolla işlemesidir.
3-     Parfümü sıktıktan sonra en az bir dakika kadar bekleyin. Parfümün bileşenlerinde kullanılan alkol, koku algınızı değiştirebilir ve sizi yanıltabilir. İdeal bekleme süresi beş dakikadır. Beş dakika sonra eğer kokuyu beğenmediyseniz kolunuzu yıkayabilir ve gömleğin manşet kısımlarını kapatabilirsiniz.
4-     Parfümün kalıcılığını anlamak için parfümü bir saat sonra tekrar koklayın. Eğer parfüm hoşunuza gittiyse, fikrini önemsediğiniz başka bir kişiye de bileğinizdeki parfüm kokusunu koklatın.
5-     Her parfümün farklı bir konsepti ve kokusu vardır. Ayrıca, her parfüm kişilerde farklı izlenimler bırakmakta ve farklı stilinizi yansıtmaktadır. Bu yüzden giydiğiniz kıyafetlerle parfümü deneyin.
6-     Tüm bunları yaptıktan sonra eğer parfüm hoşunuza gittiyse parfümü satın alın. 

1 yorum:

  1. alınacak parfümü belirledikten sonra en uyguna nereden alınabilir sorunsalı başlıyor bu kez:) geçen hafta buypasa.com dan almıştım parfümümü epey ucuza gelmişti kampanya sebebiyle.

    YanıtlaSil