29 Mart 2011 Salı

Parfümünüzü Uzun Ömürlü Nasıl Kullanabilirsiniz?

Merak ettiğiniz sorulardan bir tanesiyle ilgili olarak bir yazı daha yazmak istedim. Birçoğumuz parfümleri kullanırken maalesef uzun ömürlü olarak kullanamıyoruz bu yüzdende, hem ekonomik olarak bütçemizi sarsıyor hem de parfümümüzü sıklıkla değiştirmek zorunda kalıyoruz. Peki parfümümüzü nasıl uzun ömürlü kullanabiliriz. İşte bunun püf noktaları

1-     Parfümleri uzun ömürlü kullanmak aslında çok kolay. Bunlardan ilki, parfümün içersinde bulunan saklama ve kullanım koşullarına uymak.
2-     Parfümünüzü kullandıktan sonra yapmanız gereken kapağını sıkıca kapatmak. Elbette bir dahaki kullanımınızda açılmayacak kadar sıkmaktan bahsetmiyoruz. Sadece içersindeki alkolün uçmamasını sağlayacak kadar sıkıca kapatın. Mümkün olduğu kadar havayla temas etmemesine özen gösterin. Çünkü, parfüm havayla temas ettiği zaman ömrü kısa olmaktadır.
3-     Parfümünüzü direk olarak ışığa maruz bırakmayın. Parfümün maruz kalacağı ışık, parfümün kokusunu ve rengini bozacaktır. Banyolardaki nemde parfümlerin saklanması için olumsuz koşul doğurmaktadır. Bu yüzden banyonuzda da parfümü saklamayın. Parfümü saklayabileceğiniz en iyi yer yatak odanızdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder