23 Mart 2011 Çarşamba

Parfüm Sözlüğü 2

Dünkü yazımda, sizlere parfüm sözlüğünden bahsetmiştim. Bu yazının 3-4 yazıya daha ön ayak olacağını ve sizlerin güzel bir parfüm sözlüğü oluşturmasına yardımcı olacağını söylemiştim. Bugünkü yazımda ise, bu yazı dizisinin 2. yazısı olan çeşitli parfüm terimlerini açıklayacağım.

Aftershave: Eau de Toilette’lerden daha popüler olan fakat bu türe göre daha hafif olan kokulardır. Aftershavelerin etkisi 3 saate kadar sürebilmektedir. Aftershaveler, genellikle traştan sonra kullanılmakla birlikte, hassas ciltlere göre uygundur.

Eau de Toilette (EDT) : Bu türün parfüm konsantrasyonu %5 ila % 8 arasında değişmektedir. Eau de Parfüm türlerine göre daha ucuz olup, bu türlerin etkisi 4 saate kadar sürebilmektedir. Erkek parfümlerinde ise bu etki 5 saate kadar çıkabilmektedir.

Eau de Parfum (EDP) : Bu türün parfün konsantrasyonu %8 ila %15 arasında değişmekte olup, Eau de Toilette kokulardan daha fazla yoğun olan kokulardır. Saf parfümlere oranla daha ucuz, Eau de Toilette parfümlere göre daha pahalıdır. Bu tür parfümlerin etkisi 5 saate kadar sürebilmektedir. Ayrıca Eau de Parfum’de kullanılan alkol miktarı, her zaman Eau de Toilette türlerden daha fazla olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder